|| HOME ||
   
 
Om kødet!

Gården hvorpå dyre går, har været i familiens eje gennem 8 generationer. Der har kun været drevet traditionelt landbrug gennem årene.

Gårdens CHR nummer er 42555 - CHR står for Centralt Husdyr Register.
Du kan gå ind på: http://www.glr-chr.dk/ og se data om dyrene.

http://www.tagmoses-slagtehus.dk/
Er adressen på det lokale stagtehus som håndterer dyrene som sælges. Vi har selv besøgt slagtehuset, det er meget rent!!!!!
Vi har brugt dette slagtehus en del på det sidste, det er ikke det billigste sted, men kvalliteten er bare i orden!!!!

http://www.hadsund-kreaturslagteri.dk/udskaeringer.asp
Er slagtehuset som håndterer dyrene som ikke sælges til private. Hadsund leverer bla. Til meget kendte restauranter og spisestedder.
Også dette slagtehus modtager kun kvallitetskød, og alle os leverandører er blevet besøgt af slagtemesteren/ejeren.
På dette link kan de se de forskellige udskæringer, og hvad/hvor de forskellige stege sidder.
Klik evt. på linket til opskrifter på denne side og/eller gå ind på et af nedenstånde links:
http://www.danishmeat.dk/smcms/foedevarer/opskrifter/oksekalv/Index.htm?ID=10281
http://www.dk-okse.dk/
http://gode-opskrifter.dk/hovedretter/okse_kalv/okse_kalv.htm
http://www.maduniverset.dk/kategori.php/4/Oksek%F8d-opskrifter
http://www.arla.dk/C1256F0A0041AB8A/O/opskrifter-med-okse-og.html

Dyrene som slagtes er ca 13 måneder gamle og vejer ca 600kg levende.
Vi bestiler en luksus udskæring, dvs. at alt er skåret ud, finparteret og pakket i poser hvorpå der står hvad der er i posen.
Dyrene sælges KUN i ¼.....dvs..... slagteren pakker en kvart i en kasse – han tager lidt af al køddet således at alle får både bagkød, forkød, mørbrad, ben, hjerte, lever, stege, hakket kød, bøffer, kalve koteletter, Culotter, Cuvetter, diverse filet’er, ben..........osv.......
En kvart vil være omkring 55 – 70 kg.
Dyret er halv Herreford og Simmentaler.

En luksus partering er ikke billig, men jeg kan garantere for kvalliteten af køddet og udskæringen.

Der er ikke tale om storproduktion, så derfor bliver kun få fyr slagtet i løbet af året.
Se "hvornår" for at se hvornår der næste gang bliver slagtet. Er du en af køberne til et parti, er det derfor om at bestille i god tid.